Allergi

 

Hva skjer ved allergi?

Tett nese, rennende og kløende øyne setter en demper på vår-, sommer- og høstgledene for mange. I tillegg føler flere seg trøtte og uopplagte.
Pollensesongen starter gjerne i mars og varer til slutten av august. I denne perioden blir kroppen innvadert av ulike pollen. Årlig blir det registrert flere nye tilfeller av allergi mot blant annet bjørk, burot, hassel og gress.
 

Er du plaget av allergi?

Ta kontakt med meg for en konsultasjon:
Telefon: 48017927
post@anncharlotte.no


Hvorfor blir vi allergiske?

Ordet kommer fra gresk og betyr forandret reaksjon. Allergi skyldes altså forandringer i kroppens reaksjonsmønstre på naturlige og ufarlige stoffer. Kroppens immunsystem blir overfølsomt når det utsettes for ulike allergener, og reagerer på disse med allergiske symptomer.
Kroppens forsvarsmekanisme arbeider hele tiden for å tilpasse seg påvirkninger fra miljøet rundt oss i hverdagen. Allergi er ikke en sykdom, men kroppens måte å reagere på. Reaksjonene viser kroppens tilstand.
 

Homeopati - hvordan brukes det?

Samuel hahneman (1755-1843), var en tyske lege, farmasøyt og kjemiker som satte homeopatien i system. Han oppdaget at at ingredienser fra naturen inneholdt ulike egenskaper, som viste seg å kunne helbrede sykdomssymptomer hos mennesker.
Det homeopatiske middelet Allium Cepa er laget av rød løk. Når man kutter rød løk gir det i seg selv symptomer som svie, kløe og rennende nese/øyne. Allium Cepa er derfor et av flere middler som homeopater kan foreskrive i forbindelse med allergi, når disse symptomene er tilstede hos pasienten.
 

Homeopatiske medisiner

I Norge er homeopatiske medisiner klassifsert som legemidler og selges kun på apotek. De produseres etter samme strenge krav som andre medisiner (GMP). Homeopatiske medisiner stimulerer kroppens evne til å bli frisk. Alle apotek i Norge har plikt å skaffe til veie hoemopatiske medisiner ved forespørsel fra kunder, men apotekene er ikke pliktige til å ha dem på lager.
 

Hvem kan behandles med homeopati?

Mennesker I alle aldre søker til homeopat. Barn er den største gruppen av pasienter. Homeopatisk behandling egner seg til både akutt og kronisk behandling, så vel som til forebygging.
I dag praktiseres homoepati i alle verdensdeler.