Hva er homeopati?

Homeopati er en naturlig behandlingsform som stimulerer kroppens egen naturlige evne til å lege seg selv. Det betyr at den homeopatiske medisinen gir beskjed til kroppen om hva den selv må gjøre for å bli frisk.
Ved ulike symptomer ( smerte/ ubehag) kan man si at kroppen prøver å synliggjøre en ubalanse. Kroppen forsøker etter egen evne å lege seg selv.

Homeopatiens historie.

Det homeopatiske prinsipp. (Ian Watson)
 

En naturlig vei til bedre helse

Ordet Homeopati er sammensatt av de greske ordene ”homoios” som betyr lignende og ”pathos” som betyr lidelse. Lignende lidelse. At "likt helbreder likt" er et av prinsippene homeopater foreskriver medisin ut fra. Det betyr at den homeopatiske medisinen gir beskjed til kroppen om hva den må gjøre for å bli frisk.
Likhetsprinsippet og de små dosene er det som skiller homeopatien fra andre behandlingsformer.

Les om selve behandlingen her.

 

Homeopati fremmer naturlige prosesser

Du har kanskje spist bedervet mat? Da ble du syk, og kroppen forsøkte etter beste evne å kvitte seg med maten slik at du kastet opp eller fikk diare. Oppkast og diare er her symptomer på kroppens vilje til å hjelp deg. Eller da du kuttet deg i fingeren. Da dannet det seg en skorpe for å beskytte og tilhele såret. Homepatien tar sikt på å fremme slike naturlig prosesser.
 

Likhetsprinsippet

En medisin som gir en frisk person visse plager, fjerner de samme plagene hos en syk person. Medisinene er utprøvd på friske mennesker. På denne måten får vi informasjon om hvordan medisinen virker på hele mennesket, både fysisk og psykisk.
 

Eksempel på prinsippet om at "likt helbreder likt".

Et godt eksempel på at likt helbreder likt er rå løk. Vi vet at når vi kutter rå løk vil øynene begynne å renne og svi. Dette er tilsvarende symptomer som mange opplever ved et allergisk anfall, eller forkjørelse. Allium Cepa, som er rå løk, er således et homeopatiske middel vi kan bruke ved allergi når symptomene er tilstede.
Det finnes mange slike eksempler. De blir også benyttet innenfor skolemedisinen f.eks ved vaksine. Der blir samme stoff som forårsaker sykdommen vaksinert inn, som man ønsker behandling for.
 

Små doser

Homeopatiske medisiner er potenserte (kraftig fortynnet og ristet) etter bestemte retningslinjer. Det gjør at medisinen er uten bivirkninger ved riktig bruk, samtidig som den styrker kroppens evne til å lege seg selv. Homeopatisk medisin er fremstilt av planter, mineraler eller stoffer fra dyreriket.
De produseres ved farmasøytiske fabrikker blant annet i Tyskland, Sverige og England. Disse fabrikkene følger strenge, farmasøytiske rettningslinjer som gjelder for produksjon av alle typer medisiner.
 

Hensyn til det psykiske

Homeopatien tar også hensyn til det psykiske aspektet hos pasienten. Homeopaten behandler hver enkelt individuelt, derfor kan to personer med lik diagnose få ulike medisiner.
 

Styrke, varighet og intensitet

Det finnes mange ulike styrker på medisinene, og styrken bestemmes etter varighet og intensitet av symptomer. Ved riktig bruk er homeopatisk behandling uten andre bivirkninger enn tretthet etter at du har tatt medisinen, og enkelte ganger en kortvarig forverringe av symptomene som viser at immunforsvaret arbeider aktivt.

Kontakt meg gjerne, om du har spørsmål om homeopati.

Timebestilling alle dager fra 08:30 til 16:00
Telefon: 48017927
post@anncharlotte.no

Les mer om homeopati på sidene til Norske Homeopaters Landsforbund.