Stress, angst og depresjon

 

Emosjonelt velvære

Emosjonelt stress som skyldes sorg, sjokk, skuffelse, at man er blitt forlatt, eller store livsforandringer; som at man f.eks flytter hjemmefra, kan få oss til å føle oss tappet for energi og gjør oss mottakelige for sykdom.
Dersom slikt ikke blir behandlet, eller justert, vil “akutte” emosjonelle reaksjoner kunne bli langvarige og kroniske. I tilfeller av kraftig mental utmattelse trenger man hjelp for å klare å snu den negative sirkelen og forhindre et nervøst samenbrudd.
Homeopati kan være et svært godt tiltak på et tidlig tidspunkt, også når sykdommen har blitt kronisk. Homeopati er effektiv i alle aldre - fra barn med adferdsvansker og tenåringer med dårlig selvtillitt, til voksne som gjennomgår ekteskapsbrudd eller føler seg overflødige.
 

Kobling mellom kropp og sinn

En ofte oversett forbindelse mellom sinnet og kroppen, er at selv milde mentale ubalanser kan ha en uønsket påvirkning fysisk. Amerikanske forskere har funnet ut at milde depresjoner kan gi tidlig død hos hjertepasienter. Tilfeller med abnormal hjerterytme var tre ganger høyere hos deprimerte pasienter. Man tror også nå at stress gir høyt kolesterolnivå, som er en potensiell fare for økt risiko for hjertesykdom. Homeopati er en helhetlig terapi som har som mål å hjelpe både kropp og sinn.

“In a national survey conducted by The society of Homeoapths, 87% of patients who complained of mental and emotional problems reported positive changes”
 

Homeopatisk medisin

Homeopati er et holistisk medisinsk system, basert på en forståelse av samspillet mellom kropp og sinn. Homoeopati er et trygt, effektivt system som hjelper kropp og sinn til å heles. Ulikt sterke antidepressiva og beroligende midler, gir ikke homeopati kjemiske bivirkninger eller avhengighet.
Homeoaptiske medisiner inneholder en svært fortynnet mengde av aktive stoffer og kan trygt brukes sammen med andre former for medisinsk behandling. Mange pasienter blir bra nok til at de kan redusere medisinen sin eller slutte helt med den. Dette må selvfølgelig bare gjøres i samråd med lege.

“ My energy level went up, sleeping was loads better and my head is just one hundred prosent better. I feel like I`m a normal person again. I`m not depressed any more.”
Newcastle homeopathy patient

 

Homeopati for sinnet

Det er ikke bare samtaleterapi som spiller en rolle i å forebygge alvorlig mental lidelse. I en national undersøkelse utført av The Society of Homeopaths, rapporterte 87 % av pasientene om positive forandringer.
Homeopati har bevist å være like effektivt som reseptbelagte medikamenter i behandlingen av angst. Både MHRA og the National Institute for Health & Clinical Excellence (NICE) sier at leger foreskriver for mange piller til dem som ikke har en seriøs medisinsk tilstand. De anbefaler folk til også å oppsøke andre behandlingsformer.
 

Homeopati for unge mennesker

I 2005, gikk NHS ut med anbefalinger om at barn under 18 år ikke skulle bli foreskrevet antidepressiva, selv om man tror nærmere 40,000 barn tar psykiatriske medisiner for depresjon, angst og andre plager.
Homeopati tar hensyn til hele pasientens verden; deres familiedynamikk, deres subjektive følelser og deres jevnaldrends oppfatninger. Homeopati tar en holistisk tilnærmelse til unge mennesker som lider av mentale problemer.
Homeopati har også erfaring med å lindre hyperaktivitet som skyldes underskudd på oppmerksomhet ( ADHD).
 

Når skal man gå til homeopat?

Homeopati kan hjelpe i alvorlige tilfeller, men er det klart bedre å søke behandling før man kommer til dette punktet. Det betyr at det er viktig å legge merke til at “ufarlige” symptomer kan være en tidlig varsko: økt irritablitet, søvnvansker, følelse av frykt eller skyld. Dette kan indikere behov for oppmerksomhet. Mange pasienter går regelmessig til sin homopat for kontinuerlig å ivareta sin helse.

Kontakt meg for en kosultasjon:
Akupunktør NAFO/Homeopat MNHL
Ann Charlotte Franke
Vikemyra 27
6065 Ulsteinvik
Telefon: 48017927
post@anncharlotte.no

Kilde: The Society of Homeopaths' brosjyre: "Homeopathy for Stress, Anxiety and Depression"