Homeopati mot morgenkvalme?

 

Symptomer inkluderer kvalme, sporadisk oppkast og tretthet. Mange kvinner opplever slike symptomer de første tre måneden av svangesrkapet. Spesielt om morgenen når magen er tom, men det kan oppleves når som helst på døgnet.
Det tradisjonelle rådet me då spise tørre kjeks i senga før man stå opp om morgenen er verd å prøve. Unngå kraftig, feit mat og prøv å spise lite og ofte hvis kvlamen er værre når du er sulten.
Dersom du ikke klarer å holde på maten over lengre tid og går ned i vekt, og derosm kvalmen varer i mer enn tre måneder, bør du oppsøke profesjonell hjelp.


Noen homeopatiske medisiner som ofte blir benyttet ved svangerskapskvalme:

Ipecac: konstant kvalme. Vanskelig å få kastet opp og lidrer heller ikke kvalmen. Tom raping og brekking.

Nuv Vomica: kvalme og brekkniger som lindres av oppkast. Sure oppstøt, ufordøyd mat og halsbrann. Kanskje du ha rfølelsen av å ha en knute imagen. Du føler deg I dårlig humør, irritabel og sint.

Pulsatilla: Kvalme(med lite oppkast), værre etter å ha spist og drukket, bedre I frisk luft og med selskap. Du føler deg sårbar, gråter lett, humøret svinger og har behov for selskap.

Sepia: Vekslende kvalme som e rværre om morgenen og værre av lukten og tanken på mat. Det er en tomhetsfølesle I magen som lindres midlertidig av å spise. Du føler deg apatisk, tung og utslitt. Merkelig nok blir du bedre av kraftig trening! Du er likegyldig eller skarp mot andre.

Kjenner du deg igjen i et av midlene over?

For å få råd og veiledning om bruken av homeopatiske medisiner bør du ta kontakt med en kyndig homeopat som også har utdaelse i medisinske fag.

 
ann charlotte franke