En 5000 år gammel behandlingsform

 

Akupunktur er en 5000 år gammel kinesisk behandlingsform. I tradisjonell kinesisk medisin blir ethvert symptom, enten det viser seg fysisk eller psykisk, tatt hensyn til. Dette gjelder også for akupunktur. Les mer om akupunkturens historie her.

Behandlingen baserer seg på det enkelte individs symptomer, noe som gjør at personer med «vestlige diagnoser» kan få individuell behandling. Det betyr at ulike akupunkturpunkter kan bli valgt til ulike pasienter, selv om den vestlige diagnosen kan være lik.
 

"ACUS" = NÅL, "PUNCTURA" = STIKKING

Ordet akupunktur kommer fra de to latinske ordene acus = nål / spiss og punctura = stikking. Akupunktur har blitt den internasjonale betegnelsen på denne gamle kinesiske behandlingsmetoden, selv om ordet har vestlig opprinnelse.
 

AKUPUNKTURPUNKTER OG ENERGIBANER

Akupunkturpunktene ligger på energibaner eller meridianer som går over hele kroppen. Energien (qi) er, sammen med yin og yang, et av de mest grunnleggende begrepene innenfor tradisjonell kinesisk medisin. Er energien (qi) i ubalanse kan dette gi sykdom eller plager i form av ulike symptomer.

Akupunktur kan være med å gjenopprette energibalansen i kroppen.
Ønsker du å lese mer om akupunktur, kan jeg anbefale Akupunkturforeningens sider: www.akupunktur.no.

Kontakt meg gjerne, om du har spørsmål om akupunktur.

Timebestilling alle dager fra 08:30 til 16:00
Telefon: 48017927
post@anncharlotte.no

 
ann charlotte franke