Mot Nye Horisonter!

Nye horisonter.jpg
 

Qigong – eller medisinsk qi gong - er i skuddet som aldri før.

Og nå er jeg på veil til Wuhan i Kina for å lære Wild Goose Qigong sammen med min lærer og 8 andre fra Norge. Dette er stort for meg, og jeg har kjent på gleden over å skulle få lære dette av de "opprinnelige" mesterne lenge, lenge! Jeg føler meg heldig!

Mange har stor glede og nytte av denne kinesiske treningsformen – en nærmere 5000 år gammel tradisjon som er den høyeste form for kinesiske medisinen. Qi betyr energi, og Gong betyr å arbeide med. Så her trener vi på å arbeide med egen energi.
 

forskjellige stilarter

Du kan kanskje sett kinesere som utøver ulike bevegelser i «sakte film» i parker. Qigong består av ca. 80.000 forskjellige stilarter, og kan sammenlignes med akupunktur uten nåler. Jeg har lært Qigong av Erik Skjervagen ved Tønsberg medisinske høgskole. Der har vi blitt trent opp i en teknikk som heter Great Stork Qigong. Denne har jeg nå trent daglig siden februar 2015.  Nå er jeg altså på vil til Kina for å lære mer Qigong.

Målet mitt med turen er å få bedre innsikt i den kinesiske forståelsen av helse, og hvordan vi ved hjelp av å trene Qigong kan klare å oppnå god helse og som kineserne sier; et godt langt liv i egen kropp!  Ved å trene Qigong fra morgen til kveld i 12 dager sammen med Master Chen og de andregamle mesterene, er jeg spent på å kjenne hva som vil skje i min egen kropp!

Kurs i qigong

Jeg planlegger et Qigong kurs på nyåret 2018. Kurset passer for folk i alle aldre, enten du er pensjonist, yrkesaktiv eller student. Du trenger ingen forkunnskaper. Kom som du er!
Timene vil alltid inneholde de samme bevegelsene, og det er ikke vanskelig å følge med. Jeg guider deg igjennom og forklarer underveis. Du vil oppleve å bli mer til stede her og nå. Dersom du er stresset vil den rolige pustingen og bevegelsene være med på å bringe deg tilbake i balanse!
 

Kontakt meg dersom du vi lære qigong

Telefon: 48017927
post@anncharlotte.no

 

 
ann charlotte franke