Mot Nye Horisonter!

 

Qigong – eller medisinsk qi gong - er i skuddet som aldri før. Mange har stor glede og nytte av denne kinesiske treningsformen – en nærmere 5000 år gammel tradisjon som er en del av den tradisjonelle kinesiske medisinen. Qi betyr energi, og Gong betyr å arbeide med. Så her trener vi på å arbeide med energi.
 

80.000 forskjellige stilarter

Du kan kanskje se for deg kinesere som utøver ulike bevegelser i «sakte film» i parker; qigong består av ca. 80.000 forskjellige stilarter, og kan sammenlignes med akupunktur uten nåler. Jeg har lært qigong av Erik Skjervagen ved Tønsberg medisinske høgskole i Tønsberg. Der har vi blitt trent opp i en teknikk som heter Great Stork Qigong. Denne har jeg nå trent daglig i over et år. I oktober 2017 reiser jeg til Kina for å lære mer qigong. Da skal jeg sammen med min lærer Erik Skjervagen og 10 andre fra Norge trene og lære Wild Goose Qigong.
 

Qigong som behandlingsform

Kan hende qigong kan virke vel «alternativt» for enkelte. Etter å ha arbeidet med akupunktur siden 2000 og qigong siden 2016 har dette nå blitt en like naturlig del som luften vi puster inn og vannet som er der for oss. Det er slett ikke «rart». Vi ser ikke Qi = energi, men vi ser ikke tyngdekraften eller vinden heller. Det er høyst virksomt og tilstedeværende likevel.
Det kinesiske helsevesenet anerkjenner fullt ut det vestlige helsesystemets behandlingsformer, men de benytter samtidig akupunktur, qigong og urter som supplerende og/eller utfyllende behandling.

Qigong – og andre energetiske mestringsteknikker, (f.eks yoga) – kan gjennom enkle øvelser gi mennesker mer energi og harmoni, sterkere ledd og muskulatur, og med det en smidigere kropp som lettere kan takle hverdagen. Det er viktig å gjøre de enkle øvelsene gang etter gang, på linje med ordinær fysisk trening. Setter man av tid til å trene hver dag mellom treningssamlingene får du god effekt! Det krever litt disiplin og innsats.
 

Kurs i qigong

Jeg holder kurs i qigong på forespørsel. Kurset passer for folk i alle aldre, enten du er pensjonist, yrkesaktiv eller student. Du trenger ingen forkunnskaper.
Timene vil alltid inneholde de samme bevegelsene, og det er ikke vanskelig å følge med. Jeg guider deg igjennom og forklarer underveis. Du vil lære å bli mer til stede her og nå, og hvis du er stresset, er dette til god hjelp. Det er rolige bevegelser så ha på deg løse og ledige klær og gode sokker/sko.
 

Kontakt meg dersom du vi lære qigong

Telefon: 48017927
post@anncharlotte.no

 

 
ann charlotte franke